12
FrontOffice supporterer nå DNSSEC for .no domener
Skriv en ny kommentar Dag Frode Aasnes på 12 January 2016 09:31 AM

Fra og med i dag er det mulig å beskytte .no-domener ved hjelp av DNSSEC via FrontOffice Web Solutions AS.

DNSSEC står for ‘Domain Name System Security Extensions’, og er et sikkerhetspåbygg til dagens DNS-system.

Hensikten med DNSSEC er å innføre mekanismer som sikrer DNS slik at det ikke lenger er mulig å injisere falske svar på DNS-oppslag, noe som er mulig i dagens DNS.

Falsk DNS-informasjon åpner for muligheten til å stjele informasjon fra andre eller manipulere transaksjoner av ulike typer.

For mannen i gata innebærer DNSSEC en minsket risiko for å bli utsatt for bedragerier, for eksempel under nettbanktransaksjoner eller shopping på nettet, ettersom det blir lettere å vite at man kommuniserer med rett bank eller butikk, og ikke med en bedrager.